• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Briose cu mascarpone

Briose cu mascarpone

Un desert fistichiu, o gustare la o şuetă, sau o surpriză dulce, brioşele sunt dulciuri care îşi găsesc un sens în fiecare zi. Dacă te gândeşti că sunt greu de preparat, Chef Sidia Sissoko ne-a arătat că nu este deloc aşa, şi că se asortează bine cu o frişcă specială, cu mascarpone. Te invităm la brioşe cu lămâie, sau la brioşe cu cacao, sau la ambele sortimente de dulce.

Ingrediente pentru 20 porţii:

  • 6 ouă;
  • 350g zahăr;
  • 300g făină;
  • 5g praf de copt;
  • 150ml smântână fermentată (acră);
  • 150 unt;
  • coaja a două lămâi;
  • 30 g cacao.

Ingrediente pentru frișcă:

  • 200ml smântână dulce
  • 20g mascarpone
  • 30g zahăr pudră (sau după gustul fiecăruia)

Ingrediente pentru decorare:

  • 30 g afine roşii
  • 20 g bomboane colorate

Cum se face:

Pasul 1: Pregăteşti tava pentru brioşe şi aşezi formele din hârtie pentru brioşe sau formele de silicon pentru brioşe, pe care le poţi aşeza pe o tavă obişnuită pentru cuptor.

Pasul 2: Într-un bol pui cele 6 ouă şi zahărul, şi omogenizezi ingredientele.

Pasul 3: Adaugi smântâna fermentată în bol şi amesteci cu o lingură de lemn, să nu devină o compoziţie aerată.

Pasul 4: Cerni făina şi praful de copt deasupra bolului şi cât amesteci compoziţia din bol, pui untul la topit într-o cratiţă separată.

Pasul 5: După ce s-a topit untul îl încorporezi în amestecul din bol.Separi cantitatea obţinută în două boluri, pentru a crea cele două tipuri de brioşe. Într-un bol adaugi coaja de lămâie, iar în celălalt cacaua, şi amesteci bine, cu linguri separate, ambele compoziţii.

Pasul 6: Formele de silicon sau de hârtie le umpli cu ajutorul unor poşuri (pungi pentru decorare, cu duze largi). Bagi tăvile cu formele pline în cuptorul preîncălzit la 170˚C şi le laşi acolo aproximativ 12-15 minute.

Pasul 7: Cât se coc brioşele în cuptor, pregăteşti frişca. În bolul mixerului Artisan pui toate ingredientele şi le omogenizezi.

Pasul 8: Când sunt gata brioşele, le scoţi, le laşi să se răcească bine şi apoi le decorezi cu frişcă, afine şi bomboane colorate.

Să ai poftă de dulce!

Produse recomandate: