Fajitas de pui este o reţetă tradiţională din bucătaria mexicană şi este un preparat pe bază de pui cu ardei şi ceapă învelite într-o delicioasă tortila şi cel mai adesea asezonată cu sos salsa.
Ingrediente:
- 4 bucăți de piept de pui, feliate în fâșii
 - ardei roșii, verzi și galbeni, tăiați în fâșii
 - 1 ceapă roșie, feliată
 - 1 lingură de praf de ardei iute
 - 1 linguriță de paprika
 - 1 linguriță de chimen măcinat
 - 1/4 de linguriță de praf de usturoi
 - 1 linguriță de sare
 - 1 linguriță de piper negru
 - 1 lime
 - 8 tortilla de făină
 - Coriandru
 - Smântână
 - Sos salsa
 
Mod de pregătire:
- Într-un castron combină praful de ardei iute, paprika, chimenul, praful de usturoi, sarea și piperul. Adăugă bucățile de pui în castron, și amestecă până când acesta este complet acoperit în amestec.
 - Pulverizează ulei într-o tavă mare și încălzește-o pe căldură medie-mare.
 - Adăugă ardeii și ceapa și gătește timp de 5-8 minute sau până când se înmoaie, amestecând ocazional. Scoate legumele din tigaie și lăsă-le deoparte.
 - Adăugă pe plită puiul și gătește amestecând din când în când, timp de aproximativ 5 minute sau până când acesta este bine gătit. Apoi adăugă și legumele.
 - Gătește-le împreună pentru încă 3 minute până când legumele sunt reîncălzite.
 - Umple tortilla cu o amestecul de pui și legume și presară coriandru deasupra.
 - Înainte de servire stoarce puțin suc de lime și adaugă smântână și salsa după gust.
 
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa:
                                    
                                    Gatesc.ro
                                
