Verișoara mai sofisticată a omletei, frittata este întotdeauna o idee bună pentru un mic-dejun ca la carte. Proteine, fibre și multă savoare într-un preparat foarte simplu și ușor de adaptat după gusturile tale.
Ingrediente pentru 4 porții:
- 75 g parmezan
 - 6 ouă
 - 1 cățel de usturoi
 - 10-12 roșii cherry
 - 10-12 roșii cherry galbene
 - 50 g unt topit
 - Sare, piper
 
Mod de preparare:
- Răzuiește fin parmezanul. Bate ouăle într-un castron și adaugă jumătate din parmezanul ras. Asezonează cu sare și piper .
 - Decojește usturoiul și mărunțește-l fin. Taie în jumătate toate roșiile cherry.
 - Preîncălzește cuptorul la 200°C. Unge cu unt topit 4 mini-tigăi Staub de 12 cm sau o tigaie mare. Adaugă usturoiul și roșiile și asezonează cu sare și piper. Toarnă deasupra lor amestecul de ouă și parmezan.
 - Presară restul de parmezan pe toată suprafața frittatei și apoi pune tigăile în cuptorul preîncălzit, în partea de jos a cuptorului. Coace pentru aproximativ 20 de minute, verificând din când în când consistența cu ajutorul unei furculițe.
 - Poți savura frittata alături de o felie de pâine prăjită și o salată colorată și plină de prospețime.
 
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa:
                                    
                                    Gatesc.ro
                                
