Cine a zis că nu-ți poți face acasă un burger ca la restaurant? Cu siguranță nu cei de la Staub care îți oferă o rețetă aparte care să dea culoare cinei tale împreună cu familia sau prietenii. Investește în ingrediente de calitate, gătește-le corect și servește cu niște cartofi sau morcovi copți, salată sau orice altceva dorești.
Ingrediente:
- 500 g carne de vită tocată
 - 1 lingură de sare afumată
 - 1 lingură de fulgi de chilli
 - 1 lingură de semințe de coriandru zdrobite
 - sare și piper
 - 4 bile mici de mozzarella
 - 50 gr făină
 - 1 ou
 - 150 gr de pesment panko
 - 2 piersici mari
 - 1 lingură de zahăr brun
 - 100 gr smântână
 - 4 chifle de burger
 - 30 gr unt
 - 4 linguri de unt clarificat
 - 3-4 fire de busuioc proaspăt
 - 2-3 lingurițe de miere
 
Mod de preparare:
- Pune carnea de vită tocată într-un castron și presară cu sare afumată, fulgi de ardei iute, semințe de coriandru și sare și piper. Amestecă toate ingredientele cu mâna și frământă timp de cel puțin 5 minute.
 - Împarte carnea de vită tocată în 4 porții egale, și formează 4 chiftele de burger plate. Lasă-le să ajungă la temperatura camerei.
 - Taie mozzarella în jumătate, asezoneaz-o cu piper și dă fiecare bucată prin făină. Bate oul. Înmoaie fiecare bucată de mozzarella în ou și apoi scurge bine și dă-o prin pesmetul panko. Las-o deoparte.
 - Taie piersicile în jumătate, scoate sâmburele și apoi taie fiecare jumătate în felii groase. Presară zahăr brun pe ambele părți ale feliei de piersică și se las-o să se odihnească timp de 5 minute.
 - Condimentează smântâna cu sare și piper.
 - Preîncălzeşte cuptorul la 60°C și în același timp încălzeşte bine o tigaie grill.
 - Taie chiflele de burger în jumătate și unge-le cu unt. Prăjește chiflele apăsându-le ușor în tigaia grill pe partea interioară până devin maro-aurii.
 - Apoi prăjeşte chiftelele de burger pe căldură medie aproximativ 5 minute pe fiecare parte. După prăjire menține-le calde în cuptor.
 - Şterge puțin grătarul și prăjește feliile de piersică timp de aproximativ 2 minute pe fiecare din părți. Păstrează-le și pe ele la cald în cuptor.
 - Incălzește untul clarificat într-o tigaie și prăjește feliile de mozzarella timp de 2 minute pe fiecare din fețe până când devin aurii. Scoate-le din tigaie și las-le să se scurgă pe hârtie de bucătărie.
 - Spală busuiocul și usucă bine de apă. Toacă-l fin.
 - Ansamblarea burgerului: Unge cu 1-2 linguri de smântână pe partea interioară a chiflelor, pune pe fiecare chiflă câte o chiftea de burger și apasă ușor. Apoi adăugă o felie de piersică și câte două felii de mozzarella prăjită. Presară cu busuioc și toarnă puțină miere. Adaugă partea superioară a chiflei și servește.
 
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa:
                                    
                                    Gatesc.ro
                                
