Fructele de mare sunt un deliciu, fără doar şi poate și deși nu le mâncăm zilnic, nefiind mâncăruri tradiţionale româneşti, vara ne putem încumeta să le preparăm. Zwilling vă propune o reţetă simplă cât ai zice peşte care să vă ducă cu gândul la vacanță.
Ingrediente:
Pentru maioneză:
- 1/2 buchet de mărar proaspăt
 - 2 gălbenușuri de ou
 - 1 linguriță de muştar
 - 250 ml ulei de floarea-soarelui
 - sucul de la o lime
 - sare și piper
 - 1 praf de zahăr
 
Pentru sosul de ardei roșu:
- 200 gr pastă de ajvar (un bulion de ardei)
 - 2-3 lingurițe de miere
 
Pentru fructele de mare:
- 4 crevete King Prawn, cu cap și coajă
 - 4 crevete medii, cu cap și coajă
 - 8 scoici Saint Jacques (Scallop)
 - 8-12 scoici Amandes de mer
 - 4 calamari mici, curățați
 - sare și piper
 - 1 ceapă șalotă
 - 2 legături de ceapă verde
 - 50 gr unt clarifiat
 - 50 ml de supă de legume
 - sucul de la o lime
 
Mod de preparare:
- Pentru a pregăti maioneza, spală mărarul, usucă-l, alege frunzele și toacă-le fin.
 - Adaugă gălbenușul de ou, muștarul, uleiul de floarea soarelui și sucul de lime într-un borcan înalt și îngust sau într-un vas de mixat.
 - Pune blenderul vertical în partea inferioară a vasului și ridică-l încet până când obții o cremă groasă de maioneză.
 - Amestecă în maioneză și adaugă mărarul plus 4-6 linguri de apă rece până când ai un sos fin. Condimentează cu zahăr, sare și piper după gust. Pune sosul în frigider să se răcească până în momentul servirii.
 - Pentru a face sosul de ardei, amestecă împreună pasta ajvar și mierea. Condimentează bine cu sare și piper.
 - Spală crevetele și usucă-le cu șervete de hârtie. Condimentează fructele de mare cu sare și piper. Curăță scoicile și aruncă orice cochilie care este deja deschisă.
 - Curăţă și toacă fin ceapa șalotă și ceapa verde.
 - Preîncălzeşte cuptorul la 50°C.
 - Topește 25 gr de unt clarifiat într-un wok și prăjește crevetele pe ambele părți timp de aproximativ 2-3 minute. Ia-i de pe foc și menține-i la cald în cuptor.
 - Gătește scoicile în aceeași tigaie împreună cu ceapa șalotă până când aceasta devine translucidă. Adaugă ceapa verde împreună cu supa de legume, pune capacul și fierbe ușor timp de 4-5 minute. Condimentează cu suc de lime, sare și piper după gust. Aruncă orice cochilie care nu s-a deschis în timpul gătitului.
 - Pe un platou pune crevetele, scoicile și sosurile și servește-le calde.
 
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa:
                                    
                                    Gatesc.ro
                                
