A mâncat în Veneţia un risotto foarte bun şi şi-a zis că va prepara unul şi mai bun. După ce a aflat reţeta bucătarului italian, a adaptat-o şi-a creat propria versiune, pe care a simţit să ne-o împărtăşească. Mulţumim şi felicitări, Eusebio Ungureanu!
Ingrediente (2 porţii):
- o cană de orez pentru risotto
 - parmezan
 - jumătate de pachet de unt
 - o ceapă 
 - 3 căţei de usturoi
 - 4 cuburi concentrate de legume (de preferat unele bio)
 - ciuperci (opţional, pentru risotto)
 - carne de curcan
 - miere
 - muştar dijon
 - ulei de măsline, sare, piper, boia dulce
 
 Mod de preparare: 
Risotto
 Pasul 1: Se face un stoc de legume. Aproximativ 1L-1.5L de apă şi cuburile de legume.
 Pasul 2: Se taie ceapa foarte mărunt şi se căleşte puţin în 2-3 linguri de ulei de măsline. Se adaugă usturoiul pisat, orezul şi se mai căleşte aproximativ 1 minut, apoi se adaugă din stocul de legume câte puţin, fără a lăsa orezul să se usuce. 
 Pasul 3 (opţional): Când orezul începe să-şi mărească volumul, se taie ciupercile foarte mărunt şi se adaugă în tigaie. (Pot fi folosite şi ciuperci uscate, care se hidratează mai întâi în puţin stoc de legume.)
 Pasul 4: Se adaugă în continuare din stocul de legume, până ce orezul este fiert, fără însă a se fierbe excesiv. 
 Pasul 5: Când orezul este aproape fiert, se adaugă untul (se amestecă până acesta se topeşte) şi parmezanul. După ce a fost amestecat şi parmezanul se opreşte focul şi se lasă 5 minute cu tigaia acoperită. După cele 5 minute se mai adaugă, dacă este nevoie, unt şi parmezan, astfel încât risotto să nu fie uscat (unt), dar să fie bine legat (parmezan).
 
 Carnea de curcan 
 Pasul 1: Se amestecă 2-3 linguri de miere cu 2-3 linguri de muştar dijon şi 1 lingură de ulei de măsline, până ce devin o pastă omogenă.
 Pasul 2: Carnea de curcan se prăjeşte în tigaie cu puţin unt, sare, piper şi boia dulce, până ce prinde puţină culoare, apoi se transferă într-o tigaie şi se amestecă cu pasta de miere.
 Pasul 3: Se dă la cuptorul preîncalzit la 180°Celsius circa 15 minute.
Pofta mare!
Produse recomandate:
Alte articole care te-ar putea interesa:
                                    
                                    Gatesc.ro
                                
