Vidarea prelungește durata de valabilitate a alimentelor prin eliminarea aerului și sigilarea lor în pungi și caserole ermetice. Acest lucru previne oxidarea și încetinește dezvoltarea bacteriilor și a altor microorganisme care cauzează alterarea mâncărurilor.
În alte cuvinte: atunci când sunt vidate, alimentele rămân proaspete mai mult timp. De exemplu, bananele și avocado nu se înnegresc la fel de repede, pâinea nu se usucă și ai mai mult timp la dispoziție să consumi mâncarea gătită.
Fie că îți planifici mesele pe următoarele zile, fie că vrei să videzi resturile de mâncare rămase de la sărbători, aparatul de vidat este un produs rentabil și util.
Iată cele mai importante beneficii ale vidării alimentelor:
Păstrezi mâncarea proaspătă mai mult timp în comparație cu metodele convenționale de depozitare a alimentelor. Vidatea contribuie și la păstrarea aromelor naturale, a texturilor și a conținutului nutrițional al alimentelor prin minimizarea expunerii la aer, umiditate și alte elemente care pot degrada calitatea mâncărurilor în timp.
Resturile de mâncare vidate rămân proaspete o perioadă mai îndelungată, așa că ai mai mult timp să le consumi sau să le donezi. Nu mai ești nevoit să arunci cantități însemnate de mâncare, în special după mesele îmbelșugate de sărbători, și reduci astfel risipa alimentară.
Atunci când păstrezi resturile de mâncare, poți să înlocuiești folia de plastic de unică folosință sau folia de aluminiu cu recipiente reutilizabile, precum caserole și pungi de vidat din materiale mai sustenabile.
Vidarea alimentelor te ajută să faci mai puține drumuri la magazin și să cumperi cantități mai mari de alimente într-o singură sesiune de cumpărături. Poți profita astfel de ofertele magazinelor la achiziția produselor tale preferate, fără teama că se vor altera într-un timp foarte scurt.
Poți găti în weekend pentru toată săptămâna. Mâncărurile se depozitează ușor, fără să ocupe mult spațiu, și se reîncălzesc rapid. Aparatul de vidat este ideal pentru persoanele sau familiile ocupate care doresc să economisească timp pentru pregătirea meselor în timpul săptămânii.
În comparație cu aparatele de vidat obișnuite, sistemul de vidat Fresh&Save creat de producătorul german Zwilling funcționează cu caserole și pungi reutilizabile. Caserolele de vidat sunt reutillizabile și sunt prevăzute cu capace inovatoare, dublu etanșate. Pregătește cu o seară înainte mâncărurile, pune-le în caserole vidate și asigură-ți prânzul pentru școală sau la serviciu. Pungile pentru vidare Fresh&Save sunt reutilizabile și pot fi folosite un timp îndelungat.
Aparatele de vidat fac parte din categoria electrocasnicelor care îți simplifică viața în bucătărie. La fel ca în cazul feliatoarelor electrice sau a robotului de bucătărie, odată ce ai un aparat de vidat, te întrebi cum ai putut trăi fără el până acum.