Toată lumea vrea clătite - subțiri sau pufoase, sărate sau dulci, cu cele mai diverse ingrediente și umpluturi. Însă chiar și cea mai populară rețetă nu garantează succesul preparatului dacă îți lipsește o tigaie de bună calitate. O tigaie bună pentru clătite trebuie să aibă:
- baza și pereții dintr-un material gros și neted, pentru distribuția uniformă a căldurii pe întreaga suprafață
- margini joase pentru a întoarce clătitele cu ușurință
- mâner dintr-un material cu rezistență termică, pentru a putea fi manevrat fără probleme
- o dimensiune confortabilă - diametrul ideal se încadrează între 20 cm și 28 cm; o o tigaie prea mare pe o plită casnică nu se va încălzi uniform și poate fi incomodă atunci când întorci clătitele.
O tigaie non-aderentă este perfectă pentru clătite, mai ales pentru rețetele light cu puțină grăsime adăugată. Evită ustensilele de metal și produsele de curățat abrazive pentru a proteja stratul non-adeziv al tigăii și a-i prelungi viața cât se poate de mult.
Dacă îți dorești o tigaie de foarte bună calitate, ai la dispoziție o varietate de materiale foarte apreciate în bucătărie: aluminiu, oțel sau fontă. În timp ce tigăile din aluminiu și oțel sunt mai ușoare și mai facil de manevrat, tigăile din fontă sunt o alegere excelentă datorită duratei foarte mari de viață și a proprietăților antiadezive naturale.
Descoperă o colecție diversificată de tigăi pentru clătite, fie că vrei să te răsfeți cu clătite tradiționale (crêpes) sau clătite americane (pancakes), fie că îți dorești să încerci ceva nou, cum sunt clătitele rusești și cele daneze.