Din când în când impresionează-i pe cei dragi cu o specialitate culinară gătită la perfecție! Tigăile pentru specialități sau cele concepute special pentru un anumit preparat impresionează și în bucătărie, prin proprietățile deosebite, dar și la servire, prin aspectul autentic al preparatelor. Poți alege o tigaie pentru paella dacă plănuiești o masă în stil spaniol. Sau optează pentru o tigaie pentru sote special creată pentru prepararea celor mai fine sosuri, a tocănițelor, cărnii sau legumelor, a budincii de orez, a pastelor cu sos sau chiar pentru topirea ciocolatei.
O tigaie non-aderentă este perfectă mai ales pentru rețetele light cu puțină grăsime adăugată. Evită ustensilele de metal și produsele de curățat abrazive pentru a proteja stratul antiadeziv al tigăii și a-i prelungi viața cât se poate de mult.
Dacă optezi pentru o tigaie de foarte bună calitate, ai la dispoziție o varietate de materiale foarte apreciate în bucătărie: inox, aluminiu, oțel sau fontă. În timp ce tigăile din aluminiu și oțel sunt mai ușoare și mai facil de manevrat, tigăile din fontă sunt o alegere excelentă datorită versatilității, duratei foarte mari de viață, dar și proprietăților antiadezive naturale. Tigăile din inox impresionează prin suprafața netedă, funcționalitate și aspectul modern și elegant.