"Pur si simplu incantatoare" este sloganul colectiei "Delight" a brandului frantuzesc Emile Henry. Aceasta colectie introduce iubitorilor ai gatitului traditional o serie de vase de gatit cocotte si tajine, realizate din ceramica de inalta calitate prin tehnologii special si moderne, ce se muleaza perfect pe orice stil de gatit si ce pot fi utilizate pentru prepararea a numeroase retete.
Cu vasele din aceasta gama se pot atinge toate asteptarile pe care le au chiar si cei mai pretentiosi bucatari de la vasele ceramice, dar se pot depasi chiar si limitele aplicabile vaselor de gatit obisnuite, confectionate din acelasi material.
Acest nou tip de ceramica imbunatatita obtinuta prin tehnologia "state-of-the-art" poate oferi beneficii care pana acum puteau fi obtinute in arta gatitului cand se utilizau materiale complet diferite, precum fonta.
Desi aduce cu sine o multitudine de avantaje, acest tip de ceramica este mult mai usor pentru ca vasele sa poata fi mai fluide in mainile bucatarilor cu sau fara experienta.
Reactivitatea si retentia caldurii sunt alte doua beneficii in plus aduse de aceste vase inovatoare si fac posibil gatitul in numeroase stiluri, de la rumenit la sauté. Odata asezate pe foc, vasele se incing cat ai clipi, iar caldura este distribuita uniform. Temperatura ridicata scade rapid o data ce sursa de caldura a fost oprita, insa pastreaza preparatele de la interior calde pe parcursul servirii acestora.
Rezistenta lor termica incredibila, asigura trecerea de la temperaturile ridicate la cele reci fara ca vasul sa aiba de suferit.
Emailul negru mat in care este imbracata ceramica nu doar ca-i confera un aspect elegant, ci se face si extrem de util, rezistand cu brio posibilelor zgarieturi ce ar putea fi produse de utilizarea ustensilelor de gatit metalice pe suprafata vaselor din material sensibile, precum este ceramica.
Capacele pentru vasele cocotte sunt prevazute cu striatii ce ajuta la o buna circulatie a vaporilor rezultati din evaporarea sucurilor rezultate in urma gatirii alimentelor zemoase. Toate capacele asigura si o inchidere perfecta, fara a lasa aburul sa iasa, pentru ca preparatele sa ramana moi, suculente si pline de arome.