Tagine sau tajine este un tip special de vas din lut, folosit in bucataria cu specific nord-african (marocana sau tunisiana) al carui nume provine din denumirea felului de mancare “tajina”, care poate fi pregatit in acesta. Format din doua parti - dintr-un vas asemanator unei tavi rotunde si adanci si dintr-un capac de forma conica, prevazut cu un maner la varf pentru o manevrare usoara, permitand circulatia aburului in interiorul vasului – vasul Tagine de la Emile Henry este creat din ceramica Flame®, conceputa pentru a fi folosita in siguranta si la flacara, nu doar la cuptor.
Special gandit pentru o gatire lenta, vasul Tagine scoate ce-i mai bun din ingrediente, augmenteaza aromele mancarii, imbunatateste gustul subtil al mirodeniilor, oferind o textura suculenta si delicioasa preparatelor.
Sfat: Pentru rezultate maxime, porneste intotdeauna gatitul la foc mic si asigura-te ca intotdeauna este putin lichid pe fundul vasului. Daca este nevoie adauga un pahar de apa, si tine capacul pe oala in timpul gatitului, deoarece acest vas functioneaza pe un principiu asemanator gatitului la aburi.
Pentru a vizualiza catalogul Emile Henry 2022 apăsați AICI.