Descriere
Tigaie wok cu baza plata, marca Demeyere, 36 cm diametru, 6 l capacitate, din material 7-PLY de 2,3 mm grosime, cu exterior finisat mat si 2 manere sudate din inox 18/10.
Peretii vasului sunt formati, incepand de la interior, dintr-un strat extern din inox 18/10 Cr-Ni (crom-nichel), 2 straturi interne din aluminiu pur, care cuprind un strat median intern gros din aliaj de aluminiu, si 3 straturi din aliaje speciale Triplinduc®.
TriplInduc® este o combinatie unica de 3 aliaje care va permite sa treceti cu usurinta de la o plita pe gaz (sau orice alt tip de plita) la inductie sau invers. Mai mult, TriplInduc® ofera cu pana la 30% mai multa eficienta la inductie si va garanteaza ca baza va ramane plata, chiar si dupa multi ani de utilizare.
Tigaia wok se poate folosi pe toate tipurile de plita. Nu se foloseste la microunde.
Tehnologia 7ply
Tigaile wok Demeyere folosesc tehnologia 7ply: sunt formate dintr-o baza groasa de 2,3 mm cu miez de aluminiu. Tehnologia speciala de realizare a acestor tigai permite obtinerea unei temperaturi mari la baza tigaii dar ceva mai reduse pe marginile ei, perfecta pentru metoda de gatit „stir-fry”.
Stratul antiaderent nu este necesar
Folosirea tehnologiei 7ply si a unei grosimi corecte a materialului conduc la o distribuire optima a caldurii reducand astfel sansele ca vasul dumneavoastra sa se arda. Un strat antiaderent nu este necesar. Puteti folosi obiecte ascutite la taierea si amestecarea ingredientelor.
Durabile si igienice
Toate tigaile wok de la Demeyere sunt fabricate din inox 18/10, iar suprafata este finisata folosind tehnologia SILVINOX® minimalizand astfel riscul de decolorare sau coroziune. Manerele sudate din inox previn acumularea de mizerie sau resturi garantand un proces de gatit igienic.
Eficienta maxima pe toate tipurile de plite
Tigaile wok pot fi folosite pe toate tipurile de plita, inclusiv cea cu inductie. Folosind tehnologia unica Triplinduc® se poate schimba in orice moment sursa de caldura fara a compromite eficienta.
Tigai wok cu baza plata
Pe langa tigaile wok cu o baza rotunda, Demeyere a mai dezvoltat si tigai wok cu baza plata ce sunt usor de folosit pe orice tip de plita chiar fara utilizarea separata a unui inel wok. Acest design este foarte practic in cazul unei plite cu inductie.
Despre tigailor wok
Multi considera bucataria chinezeasca ca fiind cea mai buna din lume. Este cu siguranta cea mai veche, cea mai completa si cea mai sofisticata cu o traditie ce ne poarta cu mai bine de 3000 de ani in urma. Pregatirea ingredientelor este o etapa foarte importanta, gatirea se face rapid si cu foarte putine fluide. Rezultatele sunt foarte gustoase dar si foarte bogate nutritional.
Tehnica de amestecare si rasturnare rapida a ingredientelor in foarte putin ulei, aflate intr-un recipient foarte incins poarta numele de “stir-frying” sau metoda „chao” ori „chow” dupa cum o numesc chinezii. Aceasta este folosita la prepararea legumelor, a carnii de pasare ori a pestelui.
Tigaile wok sunt relativ subtiri, cu o forma semi-circulara cu un diametru superior de 25-40 cm, fiind folosite in majoritatea tarilor orientale. Mai poarta denumiri ca Wayan, Karachi ori Kuali. De obicei sunt fabricate din otel, fonta, aluminiu (cu sau fara strat antiadeziv) ori inox. Toate aceste materiale produc rezultate mai mult sau mai putin bune si in totdeauna au unul sau mai multe dezavantaje. Tigaile wok moderne Demeyere au fost proiectate pentru a atenua toate aceste dezavantaje ale altor materiale satisfacand cele mai inalte asteptari.
Dimensiuni:
Capacitate: 6 l;
Lungime: 65,5 cm (cu maner);
Inaltime: 12 cm;
Diametru superior: 36 cm;
Diametrul baza: 15 cm.