• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Cele mai interesante idei și trucuri de gătit de la partenerii KitchenShop

Cele mai interesante idei și trucuri de gătit de la partenerii KitchenShop

Pasiunea pentru gătit se menține vie cu informații noi, experimente, rețete noi pe care le adaptăm gusturilor noastre sau inspirație din ce vedem la alți pasionați de gătit.

La KitchenShop avem norocul și bucuria de a interacționa constant cu food bloggers sau chefi talentați, care ne inspiră zi de zi. Luna aceasta îți facem un cadou gastonomic și te invităm, alături de noi, în 4 bucătării în care ne simțim ca acasă.

Bogdan Alexandrescu aka Chef Dexter, Chef Mitea Iulian, Madeline și Mihai Gătește, ne împărtășesc trucuri din bucătăria lor, produsele preferate, rețete și multe alte informații interesante. Pune în aplicare tot ce descoperi nou și alege una dintre rețete pentru a-ți impresiona invitații la următoarea masă. 😊

În bucătăria lui Chef Dexter

În bucătăria lui Chef Dexter

Pasionat de performanța culinară, Chef Dexter este un artist pentru care orice bucătărie e un spațiu propice pentru creație. Se joacă cu rețetele, experimentează cu ingredientele și jonglează cu tehnicile de gătit pentru a ne surprinde mereu cu delicii gastronomice. În plus, rețetelor sale li se adaugă mereu și simțul umorului, pentru extra savoare. Dacă nu îl urmărești deja, îți recomandăm cu căldura lunii august să o faci. 😊

1. În bucătărie înveți constant noi trucuri sau tehnici ce îți pot ușura munca. Iată ce trucuri de gătit a împărtășit cu noi:

  • Dacă nu vrei să mai plângi când tai ceapa, ține-o 10 minute în apă cu gheață înainte de tocat.
  • Un alt truc important este temperarea cărnii, indiferent că vorbim de vită, pui, porc sau pește; tot ce trebuie să faci este să ții carnea 15-20 de minute la temperatura camerei înainte de a o pune în tigaie sau pe grătar. Fibrele se relaxează și astfel obții fripturi perfecte de fiecare dată.
  • Ah! și neapărat tigaia sau grătarul să fie bine încinse, să fumege ușor înainte de a așeza carnea. Încearca și tu!

2. Când vine vorba de produsele esențiale dintr-o bucătărie, pentru Chef Dexter acestea ar fi:

  • În bucătărie, primul obiect esențial este un cuțit de calitate, care te poate ține o viață dacă este îngrijit corespunzător. Apoi, pentru mine, vasele de fontă, un termometru cu sondă și timer și un clește sunt indispensabile.
  • Anul acesta m-am răsfățat cu vase de la Staub, o crăticioară de cupru - Rolls Royce al sosurilor, de la de Buyer, un accesoriu pentru foi de legume de la KitchenAid, boluri și accesorii mici din ceramică de Burgundia, de la Emile Henry și câteva rășnițe de la Peugeot, inclusiv o rășniță cool pentru nucșoara, primită de la Chef Mitea Iulian, pentru colecția mea de râsnițe. Cam toți prietenii știu că dacă îmi iau ceva de la KitchenShop, nu au cum să dea greș 😊 - m-aș muta în magazin dacă aș putea 😊

3. Nu putem vorbi despre vreun subiect, fără să luăm în calcul și schimbările legate de pandemie, care ne-au afectat pe toți.

Pandemia m-a învățat că pot folosi energia și extra timpul pentru a studia și experimenta, așa că am decis să investesc în cărți de gastronomie, în cursuri online și în ustensile care îmi permit să mă joc și să explorez partea de food-science, foarte importantă în înțelegerea proceselor din spatele gătitului. De asemenea, la începutul pandemiei am devenit Executive Chef la L'Atelier - Epoque Relais & Chateaux și deși industria horeca a fost afectată precum celalalte, am privit acest lucru ca o provocare de management și gestiune, reușind să fac oameni fericiți prin viziunea și farfuriile mele, în acest context în care orice pată de culoare și zâmbet sunt atât de necesare pentru confortul nostru mental și pentru suflet. Pentru mine asta e cea mai importantă realizare, să fac oameni fericiți.

4. Un eșec din care a învățat mult:

#failharder este unul din motto-urile mele. Eșecurile sunt cele mai valoroase masterclass-uri pentru că te învață multe și te pot motiva să devii din ce în ce mai bun și organizat, cel puțin în cazul meu, asta funcționează. Îmi aduc aminte cu plăcere (acum, că atunci eram terminat 😊 de un episod de acum 10 ani, în primele mele luni într-o bucătărie profi, când un coleg a așezat greșit un recipient cu supa cremă de morcovi în frigider, iar eu, prins în mirajul service-ului, am deschis ușa și mi-au căzut toți cei 12 litri de supă în cap 😊, pe pereți, pe tavan, peste tot în proaspăt curățata bucătărie. Eu am primit mustrarea și pentru că în bucătărie camaraderia este foarte importantă, am preluat toată vina. Am învățat că organizarea en-place-ului și calmul versus graba, pot eficientiza mult procesul de gătit și cel creativ.

Iar asta nu este tot, la final ne-a lăsat și 2 rețete pe care să le încerci:

În bucătărie la Madeline Cuisine

În bucătărie la Madeline Cuisine

Madeline este bucătarul căruia îi place să creeze rețete absolut fermecătoare, este mama care gătește sănătos și nutritiv pentru puii ei, este femeia care găsește mereu idei de mâncăruri și prăjituri rapide. Dacă aveai impresia că gătitul e complicat, urmărește-o pe Madeline și “joaca” ei frumoasă din bucătărie!

1. Iată două trucuri utile, pe care le-a împărtățit cu noi:

  • Țin pâinea în frigider într-o cutie specială și încălzesc fiecare felie în toaster înainte de folosire, astfel nu mai aruncăm pâine și luptăm împotriva risipei alimentare
  • Încălzesc rapid feliile de pizza în prăjitorul de pâine. 😊 (curățându-l bine apoi, să nu rămână bucăți de topping în el)

2. Produsele care i se par esențiale și în care a investit anul acesta:

  • Esențiale mi se par: KitchenAid-ul, mașina de spălat vase, multicooker-ul, espressorul de cafea
  • Răsfățuri ar fi: friteuza cu aer cald, aparatul de gaufre, aparatul de spumat lapte.

3. Pentru Madeline, pandemia a venit cu câteva schimbări importante:

Ne-am mărit familia cu un copil și un caine. 😊 Food related, am avut mai mare grijă la ce și cât cumpărăm, respectând mai mult ca înainte lista săptămânală de cumpărături.

4. Relația cu eșecurile în bucătărie 😊

Macarons îmi dau de furcă și nu îmi ies mereu. 😊 Fiecare eșec mă învață să perseverez și să nu mă dau bătută, până la un anumit punct: dacă nu îmi iese ceva de prea multe ori, îmi canalizez energia spre altceva.

5. Rețetele preferate sunt tortul tiramisu și nucile umplute.

În bucătărie la Chef Iulian Mitea

În bucătărie la Chef Iulian Mitea

Talentul pentru gătit și imaginația bogată fac o super-echipă în bucătăria lui Chef Mitea. Când trece “la cratiță”, luăm o pauză de la orice altă activitate și așteptăm cu nerăbdare să vedem ce surprize ies din cuptor. Chef Mitea ne demonstrează cu fiecare rețetă că pasiunea pentru gătit și ustensilele de calitate sunt esențiale pentru preparate culinare de excepție. Iar dacă tot este sezonul, urmărește-l și pentru cozonacii minunați. 😊

1. La categoria trucuri de gătit, ne-a pregătit unul singur, dar BUN:

  • Nu cred că există neapărat trucuri în bucătărie, ci doar informație, pentru că orice truc în bucătărie are de fapt o explicație științifică, ceea ce îi anulează titulatura. Cred că cel mai mare truc pe care îl poți face este să investești în cărți care înseamnă infomație, dobândind acele informații pe care nu le aveai până în acel moment, vei observa că la îndemâna ta sunt acele lucruri pe care le căutai. Deci cel mai important truc este informația, experiența și perseverența!

Iată totuși și câteva din experiența lui:

  • Întotdeauna adaugă un praf de sare și o picătură de oțet în apa clocotită în care vei fierbe ouăle, astfel gălbenușul nu va mai avea acea peliculă verde între el și albuș.
  • Scoate întotdeauna carnea pe o suprafață de lucru cu minimum 20 de minute înainte să o gătești pentru a se tempera, astfel nu se va mai produce un șoc termic între carne și tigaie și vei obține o friptură mult mai gustoasă.
  • Întotdeauna folosește temperatura ridicată la pâine și un vas mic cu apă fiarta în interior în primele 15 -20 de minute de coacere pentru a înflori frumos în cuptor și a împiedica formarea unei cruste groase.

2. Produsele esențiale în bucătărie și răsfățurile de anul acesta pentru Iulian sunt:

  • În bucătărie produsele de bază sunt o plită și un cuptor de calitate. Apoi orice alt produs de calitate vei avea (oală, tigaie, bol, dar și calitatea ingredientelor) va influența gustul final.
  • Anul acesta am investit într-un blender de mare putere smart, pe care mi-l doream de foarte mult timp, de care soția mea a fost foarte încântată, dar fun fact: nu l-a folosit niciodată 😊
  • Urmează să-mi achiziționez un cuptor de pizza mic și, împreună cu bunul meu prieten Dexter, să mergem pe dig lângă plaja și să facem pizza acolo. De preferat ar fi nu iarna, pentru că bate vântul rău 😊

3. Trăgând linie la final de an, pandemia a venit cu mai multe lucruri bune:

Sincer, pe lângă bagajul de lucruri negative cu care a venit pentru noi toți, la mine a venit cu o oarecare liniște în viața mea pentru că atâția ani în bucătărie au însemnat un haos continuu. Am început să mănânc mult mai regulat, ceea nu se întâmpla niciodată într-o zi normală de bucătărie și asta m-a ajutat să pierd și destul de multe kilograme.

M-a ajutat foarte mult să am timp să citesc pentru a aprofunda zonele de bucătărie unde nu am avut atât de multă experiență și am avut șansa să am timp să testez lucruri noi în liniștea bucătăriei mele.

4. Și la categoria eșecuri în bucătărie stă destul de bine:

Nu am avut niciodată un eșec major în bucătărie, probabil pentru că conjuncturile au fost favorabile în acest sens de-a lungul ascensiunii în bucătărie.

Dacă pot să îl consider eșec, în jurul vârstei de 7-8 ani am încercat să fac clătite pentru a le face o surpriză părinților, când se întorc dintr-o vizită. Clătitele nu ieșeau, așa că m-am dus la magazin și am cumpărat un praf de copt și am sperat într-un miracol, că voi transforma aluatul de clătite împreună cu praful de copt într-un superb pandișpan. Rezultatul, o serioasă mustrare pentru că am folosit aragazul și ce am învățat? Nimic! ​Pentru că am continuat pe acest drum și faptul că în bucătărie greșim în fiecare zi ne ajută să învățam ceva pentru următoarea dată. Important este să nu repetăm greșelile și să înmagazinăm informațiile pe care le primim în urma acestora.

La final, Chef Iulian Mitea ne-a lăsat și 3 rețete cu care să experimentăm acasă:

În bucătăria lui Mihai Gătește

În bucătăria lui Mihai Gătește

Ajungem și în bucătăria lui Mihai Gătește, unde au ajuns zeci de mii de pasionați de gătit anul acesta. Nicăieri nu vei găsi mai multe rețete de comfort food ca aici. Mihai gătește senzațional, face sifon și cocktailuri, ne face să râdem – ce să mai, Mihai le cam are pe toate. Iată mai jos și ce lucruri a împărtășit cu noi, din bucătăria sa.

1. Trucuri utile în bucătărie:

  • Un truc foarte folositor pe care l-am găsit este prăjitul burgerilor pe hârtie de copt în tigaia grill - se fac la fel de bine, iar tigaia rămâne aproape curată.
  • Un alt truc, sau mai degrabă o scurtătură, este să fierb orezul în mai multă apă sărată și să-l strecor ca pe paste - întotdeauna iese cum trebuie așa.

2. Produse esențiale în bucătărie și ”răsfățuri” în care a investit anul acesta:

  • Una dintre cel mai folosite ustensile din bucătărie este mixerul de bucătărie de la KitchenAid - face treabă foarte bună la aluaturi și prăjituri.
  • În categoria răsfăț, cred că s-ar potrivi accesoriul de tocat carne pentru mixer - nu e musai să-l ai, dar e foarte satisfăcător să pregătești singur carnea de burger acasă.

3. Schimbările pe care le-a adus pandemia:

Cred că cea mai mare schimbare în bucătărie a fost cea referitoare la meniu. Acum e puțin mai structurat, organizat pe mai multe zile și cu mai multă atenție la folosirea ingredientelor care sunt disponibile.

4. Un eșec în bucătărie din care a avut de învățat:

La o cină cu niște prieteni am testat o nouă tavă, iar tarta cu mere pe care am făcut-o nu s-a copt cum trebuie. Concluzia a fost: fără teste cand am invitați la masă și să am tot timpul în congelator niște lava cake numai bune de pus în cuptor.

La categoria rețete, preferata lui este, previzibil spune el, ciocolata de casă, pe care o poți găsi pe site-ul lui. Toate celelalte sunt pe locul doi și trei. 😊

Rețete de încercat acasă

Iată mai jos 5 rețete recomandate de Chef Dexter și Chef Iulian Mitea, iar pe blogurile sau canalale de Instagram ale Madelinei și ale lui Mihai vei găsi o mulțime de rețete delicioase, ușor de preparat, potrivite pentru ocazii speciale, mese în familie sau gustări rapide. Enjoy! 😊

Salată cu brânză de capră crocantă, frunze de sezon și căpșune gătite în Cramposie

Ingrediente

(2 porții):

  • 250g căpșune
  • 50g zahăr brun
  • 150 ml Cramposie aromată Bauer
  • 1 steluță anason
  • 1 bouche de chevre
  • 50 ml ulei de măsline
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • 20 ml oțet
  • sare, piper, proaspăt măcinate
  • 100g pesmet panko
  • 2 ouă
  • 100g făină albă
  • 200g frunze de sezon (ex: mix salată, leuștean, pătrunjel, mărar, fennel, swiss chard)
  • 100g leuștean + 100ml ulei neutru (floarea soarelui extras la rece, rapiță, struguri, etc)
Metoda de preparare:

Pentru uleiul de leuștean, încălzim uleiul neutru la 85 ͦC, adăugăm înăuntru 100g leuștean mărunțit și blendăm bine cu ajutorul unui blender vertical. Punem uleiul la scurs într-o sită fină, într-un bol așezat pe un pat de gheață pentru a obține o culoare verde intens și un ulei aromat.

Punem brânza de capră la congelator timp de 10 minute, pentru a fi ușor de porționat.

Între timp, tăiem căpșunele în jumătăți. încălzim într-o crăticioară Cramposia aromată Bauer, împreună cu zahărul brun și steluța de anason. La primul clocot, adăugăm căpșunele tăiate și stingem focul, lăsându-le la infuzat. Dacă dispunem de aparat de vidat, putem găti căpșunele și restul ingredientelor timp de 10 minute la 75 ͦC, apoi le răcim în apă cu gheață.

Încingem uleiul pentru prăjit la 180 ͦC și adăugăm brânza de capră tăiată cubulețe, dată prin făină, ou bătut cu sare și piper, apoi prin pesmetul panko. Prăjim brânza până ce devine aurie și crocantă, apoi punem deoparte pe un prosop absorbant pentru bucătărie.

Pregătim vinaigrette-ul amestecând uleiul de măsline cu oțetul, cu ajutorul unui tel, până se emulsionează, apoi adăugăm în fir subțire cam 40 ml din lichidul în care s-au gătit căpșunele și amestecăm cu telul până la omogenizare.

Asezonăm frunzele de sezon spălate și uscate în prealabil, cu vinaigrette-ul, sare și piper și le așezăm într-un bol pentru servire. Deasupra adăugăm bucățelele aurii de brânză de capră și căpșunele gătite în Cramposie. Ideal pentru un weekend pe terasă, alături de familie, prieteni și un vin deosebit.

2. Antricot de vită cu kale ars, murături rapide de sezon, salată de ceapă roșie și ulei de leuștean

Ingrediente

(2 porții):

  • 600-700g antricot de vită de calitate (2 steak-uri)
  • 100g frunze de kale sau de swiss chard
  • 50g unt
  • 10 ml ulei de floarea soarelui/măsline
  • arpagic
  • 1 ceapă roșie mare
  • 1 legătură pătrunjel/pătrunjel creț
  • 1 legătură de ridichi asortate
  • 1 căpățână usturoi verde
  • 100g leuștean + 100ml ulei neutru (floarea soarelui extras la rece, rapiță, struguri, etc)
Metoda de preparare:

Pentru uleiul de leuștean, încălzim uleiul neutru la 85 ͦC, adăugăm înăuntru 100g leuștean mărunțit și blendăm bine cu ajutorul unui blender vertical. Punem uleiul la scurs într-o sită fină, într-un bol așezat pe un pat de gheață pentru a obține o culoare verde intens și un ulei aromat.

Pentru murăturile rapide de sezon, încălzim într-o crăticioară oțetul cu apa și zahărul brun în cantități egale, dăm în clocot, apoi turnăm peste ridichile tăiate în jumătăți, peste arpagicul curățat sau peste orice legumă tare de sezon (morcovi baby, sfeclă, țelină, etc). Lăsăm acoperit minimum 30 de minute - maxim 2 săptămâni la rece și astfel avem murături crocante și aromate, ce pun în valoare trufandalele sezonului. Putem infuza lichidul pentru murat cu boabe de coriandru sau cardamom. Pentru muștarul murat, fierbem boabele de muștar în apă, de 2 ori, clătindu-le de fiecare dată, pentru a înlătură gustul amar, apoi procedăm precum mai sus, adăugând peste acestea lichidul fierbinte pentru murat.

Pentru salata de ceapă roșie, tocăm mărunt ceapa, peste care adăugăm 1 parte oțet și 2 părți ulei, pătrunjel tocat, sare și piper. Amestecăm și lăsăm la marinat cât timp pregătim antricotul.

Pentru friptura perfectă, lăsăm carnea la temperatura camerei minim o jumătate de oră. Încingem bine o tigaie de fontă, în care adăugăm untul plus un fir de ulei pentru a nu se arde untul. Adăugăm antricotul în tigaie, lăsăm nemișcat timp de 30 de secunde, apoi îl plimbăm pe suprafață tigăii cu ajutorul unei spatule, timp de încă 30-40 de secunde. Când s-a rumenit frumos, întoarcem antricotul și repetăm operațiunea. Pentru un grad de gătire medium rare, lăsăm antricotul la odihnit pe un tocător de lemn, timp de 3 minute, presărându-l cu sare de calitate. Pentru medium - medium-well, introducem antricotul în cuptorul preîncălzit la 180 ͦC timp de 7-9 minute, apoi îl lăsăm la odihnit precum mai sus.

Pentru kale-ul ars, încingem o tigaie cu foarte puțin ulei și sare, apoi lăsăm frunzele de kale la prăjit, pe ambele părți, până devin crocante.

Așezăm antricotul pe o farfurie, apoi deasupra ridichile murate, boabele de muștar, arpagicul sau orice altă murătură de sezon. Completăm cu o lingura generoasă de salată de ceapă roșie, cu frunzele de kale ars și un drizzle de ulei de leuștean. Ideal pentru o cină romantică, alături de un cupaj interesant și plin de personalitate sau pentru weekend-urile în care ne e poftă de un steak bun dar parcă nu l-am asocia cu clasicele garnituri prăjite. Enjoy!

3. Feijoada (Brazilia) by Chef Iulian Mitea

Ingrediente
  • 400 g Fasole neagră (conservă)
  • 250g Piept de porc
  • 200 gCârnat de porc afumat
  • 200 g Roșii cuburi conservă
  • 100 g ( 2 cepe medii) Ceapă albă
  • 2 buc Foi de dafin
  • 4 g Paprika
  • 3 g Fulgi de chilli
  • 2 g Sare
  • 2 g Piper
  • 250 ml Apă
Metoda de preparare:

Tăiem pieptul de porc cubulete și îl punem la prăjit într-o oală pe care am pus-o la încins cu puțin ulei. Gătim pieptul de porc 5-10 minute până prinde o culoare aurie și a eliminat o mare parte din grăsime.

Apoi adăugăm ceapa tăiată brunoise și gătim timp de 3-4 minute. Cârnații se taie rondele și se adaugă și ei în oala și continuăm gătirea timp de 3-4 minute. În acest punct adaugăm în oala roșiile din conservă, fasolea neagră pe care am scurs-o de zeama și am spălat-o puțin sub jet de apă.

Amestecăm și apoi adaugăm apa, sarea, piperul, fulgii de chilli, paprika și foile de dafin. Apoi lăsăm să fiarbă cca 30 min la foc mic amestecând din când în când.

Când este gata, se poate servi cu orez simplu și pătrunjel tocat deasupra. În rețetă se pot folosi mai multe tăieturi diferite de porc, chiar și combinație de porc cu vită, cârnați proaspeți sau chorizo.

Orez basmati

Ingrediente:

  • 250 grame orez
  • 600 ml apă
  • 7 grame de sare

Mod de preparare:

Orezul se spală în 3-5 ape (apa să fie rece) sau până când ultima apă în care a fost spălat rămâne limpede și fără urme de amidon.

Adăugam orezul, apa și sarea într-o olicică și lăsăm la foc mare până când apa a început să clocotească. Apoi acoperim vasul și reducem la minimum focul, respectând timpii de gătire de pe ambalaj. Când orezul este gata, îl strecurăm cu ajutorul unei site și îl clătim sub un jet de apă rece.

Orezul se poate adăuga într-un bol peste care turnăm feijoada și pătrunjel tocat sau se poate servi în porții individuale.

4. Imam bayildi ( Turcia – opțiune vegetariană) by Chef Iulian Mitea

Ingrediente
  • 3 bucăți Vinete
  • 2 bucăți Ceapă albă
  • 4 bucăți Roșii
  • 2 buc Ardei gras roșu
  • 2 buc Ardei gras verde
  • 2 buc Căței de usturoi
  • 1 praf Scorțișoară pudră
  • 1 praf Chimion
  • Pătrunjel tocat
  • 1 lingură Zahăr
  • Sare
  • Piper
  • Semințe de rodie (decor)
Metoda de preparare:

Vinetele se spală și se taie pe jumătăți, eliminând cât mai întreg mijlocul acestora și le tăiem cubulețe. Curățăm ardeii și îi tăiem cuburi mari, procedând la fel și cu roșiile și ceapa.

Jumătățile de vinete le așezăm într-o tavă și le asezonăm cu sare și piper. Punem o tigaie la foc mediu cu puțin ulei de măsline și adăugăm ceapa. O gătim timp de câteva minute, până devine translucidă, apoi adăugăm ardeii și îi gătim 3-4 minute, apoi cuburile de vânătă pentru alte 2-3 minute. În acest punct adăugăm roșiile cuburi, usturoiul tăiat feliuțe, zahărul, scotișoara, chimionul, amestecăm bine și gătim 8-10 minute sau până când amestecul a scăzut.

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade, umplem jumătățile de vânătă cu compoziția din tigaie și le introducem la cuptor timp de 25-30 de minute sau până sunt vinetele gătite. Se servesc cu pătrunjel tocat grosier și semințe de rodie.

5. Crepes suzette (Franța) by Chef Iulian Mitea

Ingrediente
    • 2 buc Ouă
    • 140 ml Făină
    • 200 ml Lapte
    • 100 ml Apă
    • 25 g unt (topit)
    • Semințele de la un baton de vanilie
    • Un praf de sare

Pentru sos:

  • 50 ml Grand Marnier
  • Zeama/coaja de la 3 lămâi
  • 50 g Zahăr
  • 50 g Unt
Metoda de preparare:

Într-un bol adăugăm făina și facem o grămăjoară. Batem ouăle separat într-un bol și le adăugăm în centru. Amestecăm laptele și apa, pe care le adăugăm în bol și începem să amestecăm cu un tel încorporând ușor făina și turnând în fir subțire amestecul de lapte și apă. Încorporăm și semințele din păstaia de vanilie.

După ce avem un aluat cremos și fără cocoloașe, îl acoperim cu folie alimentară și îl lăsăm la odihnă 30 de minute. După cele 30 de minute adăugăm și untul topit în aluat și amestecăm cu un tel.

Încingem o tigaie la foc minim spre mediu, ușor unsă cu grăsime (unt sau ulei). Luăm compoziție suficientă într-un polonic, o turnăm în tigaie și rotim tigaia până acoperim unifom suprafața acesteia.

Gătim pe ambele părți timp de 45 de secunde.

Într-o tigaie topim zahărul fără să amestecăm, apoi îl flambăm cu Grand Marnier și adăugăm zeama de portocale, coaja acestora tăiată julienne și batonul gol al păstăii de vanilie. După ce acesta a început să fiarbă, adăugăm untul, iar după ce acesta s-a încorporat, introducem și clătitele împăturite în jumătate în tigaie. După 10 secunde le împăturim în sfert și le mai lăsăm să fiarbă încă 10 secunde în sos.

Se scot clătitele pe o farfurie apoi turnăm sosul rămas, care s-a îngroșat, deasupra.

Sperăm că te-a inspirat articolul și te provocăm și pe tine să împărtășești cele mai bune trucuri din bucătăria ta și să continui să rămâi curios, să descoperi noi metode de gătit, rețete și trucuri, pe care să le pui în aplicare.