• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
RSS

Articole octombrie 2016

De-ale Cuţitului
De-ale Cuţitului

În general, suntem interesaţi doar să tăiem cât mai repede ingredientele şi să terminăm treaba, fără să ne gândim la cât de importante sunt tipul şi tehnica de tăiere, cum acestea influenţează definitoriu modul în care sunt gătite ingredientele. Un motiv pentru care este importantă adoptarea unei tehnici de tăiere, în funcţie de ceea ce vrei să pregăteşti, este uniformitatea. Bucăţile mari au nevoie de un timp mai lung de gătire, cele mici de mai puţin, iar dacă sunt împreună, în aceeaşi oală, până se pregătesc cele mari, cele mici se sfărâmă, sau se ultra-gătesc.

Gatitul SOUS VIDE
Gatitul SOUS VIDE

Metoda de gatit “sous-vide” - suna frantuzesc si complicat, dar realitatea nu este deloc asa, ci doar ...frantuzeasca. Pentru ca faza incipienta a acestei metode de gatit a fost descoperita prin experimente de catre doi bucatari francezi, Georges Praulus si Bruno Goussault, in anul 1970.

Despre compoturi
Despre compoturi

In anul 1795, armata franceza a oferit un premiu de 12.000 de franci celui care inventeaza o noua modalitate de prezervare a alimentelor. Nicolas Appert a fost cel care a propus conservarea alimentelor prin sterilizare si stocare in recipiente din sticla, proces care s-a dovedit a fi foarte eficient in anul 1806, intr-un test al marinei franceze.

Pentru prevenirea stricarii fructelor si legumelor se foloseau cateva metode precum pasteurizarea, fierberea (temperaturi ridicate pentru perioade mari de timp), refrigerarea, congelarea, tratametul cu vid si multe alte metode.

Foie Gras
Foie Gras

Dupa cum o arata frescele descoperite in mormintele egiptene, “foie gros” (ficatul de gasca indopata) are o istorie de cel putin 4500 de ani. Traditia a fost preluata si transmisa mai departe de comunitatile evreiesti in exod care indopau gastele pentru a obtine o grasime ce urma sa inlocuiasca untura de porc. “Foie Gras” a ajuns in Franta odata cu ocupatia romana. Introducerea culturilor de p...

Tainele utilizarii Spiromatului
Tainele utilizarii Spiromatului

Transforma legumele si fructele în taitei! Suna simplu, dar este de fapt o noua revolutie in bucatarie! Pastele de legume nu sunt doar pentru adeptii „fara gluten”, „paleo”, „raw”, vegani sau simpli vegetariani. Este un nou mod, mai curat si mai sanatos de a manca. Pastele de legume nu sunt numai hranitoare ai satioase, dar se fac si extrem de usor. Pastele de legume sunt pentru orice varsta, ...

Pastele de acasă – cum se fac?
Pastele de acasă – cum se fac?

Cine a gustat o data o portie de paste facute in casa, poate spune cu mana pe inima ca nu se compara cu cele din comert si ca merita tot minimul de efort investit in prepararea acestora.

Exista multe variante de retete pentru prepararea aluatului de paste, italienii au dezvoltat o arta din aceasta tema, dar noi iti propunem o reteta simpla, clasica si gustoasa de aluat, care se transforma in cel mai rapid mod cu putinta in paste numai bune de pregatit intr-o reteta interesanta.