• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

5 ocazii perfecte pentru a folosi plita electrică raclette

5 ocazii perfecte pentru a folosi plita electrică raclette

Viața e frumoasă, dar brânzeturile o fac de-a dreptul extraordinară. Orice iubitor de brânză poate să confirme că mâncărurile sunt întotdeauna mai gustoase dacă conțin măcar unul dintre aceste ingrediente magice: parmezan, telemea, cheddar, gorgonzola, mozzarella, gouda sau gruyère.

Expresia supremă a devotamentului pentru brânzeturi stă în două metode culinare franțuzești: fondue și raclette. Despre fondue poți afla mai multe din articolul nostru: Cea mai tare petrecere cu fondue, iar în magazinul online vei găsi o varietate de vase și accesorii pentru fondue: vase specialități.

Raclette este o metodă mai puțin cunoscută decât fondue (cel puțin în țara noastră), ceea ce o face o candidată ideală pentru mese memorabile și ocazii speciale. Dacă vrei să te bucuri de o experiență culinară aparte (și bogată în brânză fierbinte), te invităm să descoperi mai jos tot ce ai nevoie să știi despre raclette!

5 ocazii perfecte pentru a folosi plita electrică raclette

Ce este raclette?

Raclette (pronunțat “raclet”) este numele unui tip de brânză elvețiană, dar termenul se referă de obicei la o întreagă experiență culinară. Numele provine din cuvântul francez „racler”, care înseamnă „a răzui”, pentru că exact asta faci – topești brânza și o răzuiești peste mâncare. Nu e vorba despre răzuit cu o răzătoare, ci despre a desprinde brânza topită de pe tigaie și a o scurge peste alimentele din farfurie.

Brânza raclette se pune în mod tradițional peste cartofi fierți și se servește cu castraveciori murați, mezeluri, pâine sau legume. Raclette este o metodă populară în Europa vestică, dar a ajuns și pe mesele din Statele Unite ale Americii, fiind văzută ca o activitate social-culinară, și nu doar ca un simplu fel de mâncare

5 ocazii perfecte pentru a folosi plita electrică raclette

Ce este plita electrică raclette?

Nu poți organiza o seară de raclette fără să știi cum se folosește o plită raclette. De regulă, această plită electrică e formată din două etaje:

  • Placa superioară este fie un grătar electric, fie o plită cu suprafață netedă. O folosești pentru a încălzi sau a găti legumele, carnea, pâinea sau orice altceva vrei să combini cu brânza fierbinte.
  • Elementul de încălzire inferior are mici tigăi (denumite “coupelles”), cu mâner rezistent termic. Pui feliile de brânză raclette în aceste mini-tigăi și le așezi apoi în poziția lor de sub grătar. Când brânza se topește, o scurgi pe propria farfurie.

La KitchenShop găsești o varietate de plite raclette în colecția noastră de plite electrice/inducție.

5 ocazii perfecte pentru a folosi plita electrică raclette

Ce fel de alimente sunt cele mai potrivite pentru plita raclette?

Plita raclette este un teren de joacă pentru pasionații de gătit și pentru papilele gustative, oferindu-ți o versatilitate extraordinară. E clar că brânza topită este vedeta show-ului, dar festinul nu e complet fără alimentele potrivite.

  • 1. Brânza: dacă nu găsești în magazine “brânză raclette” (chiar sub această denumire), poți folosi Cheddar, Comté, Gruyère sau Emental.
  • 2. Baza (alimentele peste care pui brânza topită): cartofii fierți sau copți sunt o alegere clasică alături de pâine cu coajă crocantă. Alte opțiuni inspirate sunt gnocchi, nachos, tortellini sau bucăți de mămăligă tare.
  • 3. Carne: indiferent că preferi salam, șuncă, prosciutto sau chorizo, alege mezeluri de bună calitate și pune-le direct pe farfurie. Dacă preferi ceva mai consistent, optează pentru piept de pui, cârnați bavarezi sau felii subțiri de steak de vită și gătește-le pe grillul superior al plitei raclette.
  • 4. Legumele echilibrează gustul bogat al brânzei. Optează pentru ardei, ciuperci, dovlecei, vinete, ceapă roșie sau sparanghel și gătește-le pe placa superioară a plitei.
  • 5. Murăturile adaugă o binevenită aciditate și o notă crocantă. Castraveții cornichon, ceapa murată și măslinele sunt alegeri ideale.

Așadar nu ai nevoie de rețete pentru plita raclette, ci doar de o selecție de ingrediente de bună calitate pe care fiecare le combină după bunul plac.

5 ocazii perfecte pentru a folosi plita electrică raclette

Idei de ocazii pentru a folosi plita raclette

Deși poți prepara această mâncare oricând, plita raclette își face apariția pe mese mai ales în timpul lunilor reci, când ai nevoie de o mâncare consistentă care să-ți încălzească trupul și sufletul.

Petreceri și reuniuni de familie

Copiii, bunicii și toți membrii familiei se vor bucura să-și facă propriile creații delicioase cu această jucărie culinară pentru toate vârstele.

Cine romantice

Dacă ai emoții doar gândindu-te la prima întâlnire la tine acasă, sparge gheața cu această experiență culinară deosebită și impresionează-ți partenerul/a din prima clipă.

Întâlniri cu prietenii

Alege raclette pentru o cină relaxată cu prietenii, mai ales că nu necesită efort sau pregătiri în avans, cu excepția câtorva mici cumpărături.

Petreceri de Crăciun și An Nou

Raclette este un aperitiv festiv și distractiv care îi aduce pe toți în jurul mesei și le deschide apetitul pentru festinul de sărbătoare.

Micile evenimente zilnice

Ai finalizat un proiect cu succes sau ai trecut un examen cu brio? Raclette poate fi o modalitate de a te recompensa, dar și de a ieși din rutina meselor zilnice.

Adevărul e că nu ai nevoie de pretext sau ocazie specială pentru a scoate plita raclette din dulap. În fond, suntem pasionați de gătit și de gusturi bune, iar raclette este o variantă simplă și accesibilă pentru a ne bucura de mâncare.

Dacă îți dorești să explorezi mai departe lumea delicioasă a brânzeturilor, află din articolul nostru cum se face un platou de brânzeturi impresionant.

Alte produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: