• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Chifteluţe grecești cu sos de roșii

Chifteluţe grecești cu sos de roșii

Un preparat la care cu greu refuzi o a doua porţie: chifteluţele marinate în sos de roşii! Această rețetă a ajuns în Grecia la începutul secolului 20 și a fost adoptată curând ca rețetă tradițională. Rețeta are origini în Turcia (Izmir) – din acest motiv se mai numesc și Soutzoukakia Smyrna. Ingredientul secret al acestor chifteluțe îl reprezintă semințele de chimen măcinate ce aduc o savoare aparte cărnii.

Ingrediente pentru 4 porții:

    • 2 felii pâine albă, fără coajă
    • 125 ml vin alb
    • 600 gr carne de miel tocată
    • 3 căței de usturoi, zdrobiți
    • 70 gr de morcov, răzuit fin
    • 2 linguri mărar proaspăt tocat
    • 1 lingură ulei de măsline
    • 1/2 linguriță semințe chimen măcinate fin
    • 375 ml suc gros de roșii
    • 250 ml supă de pui
    • 40 gr măsline kalamata
    • 100 gr brânză feta, mărunțită
    • crenguțe de mărar, pentru decorare
    • 220 gr paste orzo (pot fi găsite și sub denumirea de risoni și imită perfect formă bobului de orez)
    • 75 gr frunze de baby spanac

Mod de preparare:

Pas 1: Pune pâinea într-un vas și toarnă vinul peste ea. Lasă pâinea acolo timp de 1 minut, apoi stoarce-o, pentru a elimina excesul de lichid.

Pas 2: Amestecă bine pâinea înmuiată, carnea tocată, usturoiul, bucățile de morcov, chimenul și mărarul. Asezonează cu sare și piper, după gust. Formează mingiuțe de compoziție de mărimea unei linguri.

Pas 3: Încinge uleiul într-o tigaie și adaugă chiftelele. Lasă-le să se prăjească pe foc mediu, până devin bine rumenite de toată suprafața. Scurge uleiul în exces din tigaie.

Pas 4: Între timp, pune pastele într-o oală cu apă clocotită și puțină sare. Lasă-le la fiert, fără capac, până devin moi. Scurge-le bine, adaugă frunzele de spanac și puțin ulei de măsline și amestecă ușor.

Pas 5: Revin-o la tigaia încinsă și adaugă peste chiftele sosul de roșii și supa de pui. Fierbe amestecul la foc mic, neacoperit, timp de 5 minute, până când chiftelele sunt bine pătrunse. Adaugă măslinele și amestecă. Aezonează după gust. Presară deasupra bucățele de brânză feta și mărar.

Pas 6: Servește-le calde.

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: