• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0

Fă-ţi singur cârnaţii pentru Oktoberfest

Fă-ţi singur cârnaţii pentru Oktoberfest

În fiecare an, de la sfârșitul lunii septembrie până la începutul lunii octombrie, orașele din toată lumea sărbătoresc Oktoberfest. Inspirate după festivitățile originale de la München - care durează 16 zile - aceste evenimente celebrează bogatul patrimoniu cultural al poporului german. Pe lângă berea și dansul tradițional, mâncarea reprezintă o mare parte a acestei sărbători aşa că, profitând de vara prelungită, de ce sa nu găzduieşti propriul tău grătar în stil Oktoberfest, pregătindu-ţi câţiva cârnaţi după reteţe gustoase din Germania.

Acești pași ilustrează modul în care se pregătesc cârnații folosind accesoriile pentru carne şi mezeluri pentru mixerul de bucătărie KitchenAid.

Pas 1: Asigură-te că ai tot ce îţi trebuie conform reteţei folosite înainte de a începe pregătirea: carne, grăsime, condimente, membrane şi Mixerul Artisan KitchenAid cu accesoriile de tocat carne şi de pregătit cârnaţii.

Pas 2: Așează o tava mare, un bol mare și accesoriile în frigider până pregăteşti ingredientele. Păstrarea echipamentului mereu la rece astfel încât să aibă aproximativ aceaşi temperatură cu a ingredientelor te va ajuta să le procesezi mai repede şi mai bine.

Pas 3: Dacă carnea nu a fost deja tocată la macelărie trebuie curăţată de părţile mai puţin gustoase şi pregătită pentru tocat. Curăţă carnea și aruncă toate tendoanele, glandele, pielea, vasele de sânge și excesul de grăsime, apoi taie totul, inclusiv grăsimea, în bucăți de ~2 cm.

Pas 4: Așează bucăţile de carne într-un singur strat pe tava deja racită și las-o la frigider până când este bine racită (~1 oră).

Pas 5: Se amestecă condimentele și se presară uniform amestecul peste carnea răcită. Ataşează la mixer accesoriul de tocat carne şi toacă carnea cu ajutorul acestuia în bolul pregătit şi răcit în prealabil. După ce toci toată carnea nu uita să o bagi pentru încă puţin timp înapoi la frigider să se răcească.

Pas 6: Verifică carnea dacă este potrivit de condimentată, preparând o bucată mica într-o tigaie. Gustă dar să ai în vedere că aroma se va dezvolta pe măsură ce cârnații stau şi se usucă. Adăugă condimente suplimentare după cum îţi place

Pas 7: Atașează tubul de umplere dorit la mixer, porneşte mixerul la viteză mică și adăugă suficientă umplutură pentru cârnați până când poți vedea că acesta începe să iasă prin tubul de umplere. Opreşte mixerul.

Pas 8: Umezeşte tubul de umplere cu apă, apoi scoate uşor membranele din lichidul în care sunt păstrate, fără să le scurgi.

Pas 9: Caută capătul membranei şi cu grijă introdu-l complet pe partea exterioară a tubului de umplere prin împingere. Dacă membrana este foarte lungă şi nu mai încape pe tub tăiaţi-o lăsând ~2cm în plus.

Pas 10: Scurge cu grijă cei 3 cm de membrană pe care ai lăsat-o la capătul tubului şi cu grijă fă-i nod sau leag-o bine cu sfoară pentru gătit.

Pas 11: Cu mixerul la viteză medie, ţine de capătul legat al membranei şi începe umplerea ţinând membrana şi capătul tubului de umplere într-o mână. Ai grijă ca membrana să nu fie umplută foarte tare pentru că poate plesni. Aşează membrana umplută pe o tavă, în formă circulară dinspre centru înspre exterior.

Pas12: Când ajungi la capătul membranei de pe tub lasă ~2 cm de membrană și leagă capătul într-un nod. Repetă paşii 9-12 până epuizezi toată umplutura de cârnați. (Ar trebui să ai acum unul sau mai multe şiruri de cârnați, înfășurate).

Pas 13: Rulează ușor mâna pe lungimea cârnaților pentru a te asigura că umplutura este distribuită uniform.

Pas 14: Că să formezi cârnaţi de dimensiuni mai mici alege dimensiunea potrivită şi ţinând de capătul şirului sau de ultimul capăt de cârnat format, roteşte uşor de 3-4 ori în aceeaşi direcţie. Continuă până când tot şirul este porţionat.

Pas 15: Taie cârnații la articulațiile răsucite și înţeapă bulele de aer formate la umplere cu o scobitoare.

Pas 16: Așează cârnații într-un singur strat într-un container etanș și tine-i în frigider cel puțin două până la trei ore înainte de gătire.

Vezi reţetele noastre favorite de cârnaţi pentru Oktoberfest.

Cârnați Bockwurst

Cârnați Bratwurst

Cârnați Weisswurst

Produse recomandate:

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 
 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 

valuePrice lei

 
 
 

Alte articole care te-ar putea interesa: